Koorreis 2017-01

In november 2017 gaf COV Haarlem met het Philharmonischer Chor Baden-Baden, de Singakademie Ortenau en het Collegium Vocale Strasbourg Ortenau drie concerten in de Philharmonie in Haarlem, Temple Neuf te Strassbourg en het Kurhaus van Baden-Baden. Uitgevoerd werd het Kirchenoratorium Erntefeier van de Oostenrijkse componist Heinrich von Herzogenberg. Dit was de eerste keer dat het werk in Nederland werd uitgevoerd door een amateurkoor. Solisten waren Nathalie de Montmollin (sopraan), Marlene Lichtenberg (alt), Peter Koppelmann (tenor) en Duccio Dal Monte (bas). Het geheel werd begeleid door Het Promenade Orkest en Musicien sans Frontières Alsac-Ortenau en stond onder leiding van Piet Hulsbos en Olaf Fütterer. Voorafgaand aan het concert in de Philharmonie gaf Wout Strootman een inleiding.

flyer Jezus

Sinds 1929 voert de COV Haarlem op Goede Vrijdag J.S. Bach’s Matthäus Passion uit in een traditiegetrouw uitverkochte Haarlemse Philharmonie. Het koor is door de jaren heen begeleid door diverse gerenommeerde orkesten, kinderkoren en solisten. In 2017 was het publiek in de gelegenheid om delen van het werk mee te zingen in een “meezing Matthäus” in de Grote Bavokerk. In de weken voorafgaand aan het jaarlijkse concert voert het koor in kleinere samenstellingen koralen uit voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om het volledige concert bij te wonen.

Op 9 december 2013 gaf de COV Haarlem een concert in Parijs samen met muziekstudenten van het Choeur et Orchestre Sorbonne Universités uit Parijs. Het optreden vond plaats in het Grand Amphithéâtre van de Sorbonne onder leiding van Harry Brasser. Het concert werd op 13 december herhaald in de Philharmonie in Haarlem onder leiding van Vincent Barthe, dirigent van het Orchestre Sorbonne Universités Paris. Solisten waren Nienke Otten (sopraan), Dorien Lievers (alt), Robbert Muuse (bariton), Falco van Loon (tenor) en Matthias Havinga begeleidde op het orgel.

Go To Top